Home > Ayuntamientos, Corrupción, Política, Urbanisme > Relacions perilloses

Relacions perilloses

November 9th, 2009

Anna Hernàndez coincideix en una associació empresarial amb Gramepark

L’empresa municipal Promunsa de Sant Just Desvern, dedicada a la promoció d’habitatges i presidida per l’esposa del president de la Generalitat, Anna Hernàndez Bonancia, i Gramepark, empresa similar de Santa Coloma de Gramenet, suposadament implicada, a través del seu president, el regidor d’urbanisme, Manuel Dobarco, i l’alcalde, Bartomeu Muñoz, en l’operació Pretòria contra la corrupció urbanística, pertanyen a l’associació AVS Catalunya.Hernàndez i el gerent de Gramepark, Manel Sierra i Granel, són vocals de la comissió executiva d’AVS Catalunya. El president de l’associació és Ferran Julián i González, conseller delegat de Regesa, una societat del consell comarcal del Barcelonès, dedicada a la promoció i gestió d’habitatges, aparcaments i altres equipaments.

AVS Catalunya va sorgir com la secció catalana de l’Associació Espanyola de Promotors d’Habitatge i Sòl, i és una agrupació d’empreses dedicades a aquests objectius. La seva finalitat és, segons la seva web, “fer possible l’acompliment de l’article 47 de la Constitució, tot facilitant habitatge assequible als ciutadans que no poden accedir al mercat lliure de l’habitatge”.

Gramepark és, segons la seva web, una “empresa municipal de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, constituïda l’any 1988 per a la creació i gestió d’aparcaments i habitatges públics i altres serveis de la ciutat”, i està presidida pel regidor d’urbanisme de Santa Coloma de Gramenet, Manuel Dobarco, empresonat pel jutge Garzón per la presumpta relació de l’empresa i del regidor amb la trama Pretòria de corrupció urbanística.

 De la seva banda, Promunsa indica al seu web que “es constitueix com instrument de la política municipal de l’habitatge de l’Ajuntament de Sant Just Desvern. L’objectiu social és la promoció, la construcció i la rehabilitació d’habitatges i locals comercials, industrials o aparcaments i, en general, qualsevol altra activitat que en execució de plans urbanístics tendeixi a assolir el manteniment d’una oferta adequada d’habitatges i de serveis, així com l’equilibri territorial dels equipaments i serveis públics i privats”.

e-noticies.cat
5-11-2009

Ayuntamientos, Corrupción, Política, Urbanisme , , ,

Leave a Reply