Home > Crisis global, Empleo, Entidades financieras, Impuestos, Política, Tomaduras de pelo > Rajoy: “Aquest govern només pot escollir entre un mal i un mal pitjor”

Rajoy: “Aquest govern només pot escollir entre un mal i un mal pitjor”

July 18th, 2012

El president espanyol etziba Rubalcaba que si no pot baixar despeses i pujar ingressos desconeix com reduir el dèficitEn la sessió de control en el Congrés, insisteix en què es necessari fer una política que corregeixi els desequilibris.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en el Congrés dels Diputats Foto: REUTERS.
Per primera vegada, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reconegut públicament que té poc marge d’actuació. “Aquest govern no pot decidir entre un bé i un mal. Aquest govern només pot decidir entre un mal i un mal pitjor” li ha etzibat Rajoy al líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, després que el socialista critiqués les últimes retallades anunciades.

Així, durant el ple del Congrés, Rubalcaba ha insistit que Espanya no podrà sortir de la crisi amb més impostos, “desatenent la dependència i l’atur” i retallant “de forma salvatge” els salaris als treballadors públics. I Rajoy ha contestat: “Si no puc baixar les despeses i pujar els ingressos, em pot explicar vostè com es redueix el dèficit? Si no és així, sincerament, ho desconec”.

El president del govern espanyol ha tornat a dir aquest dimecres que les decisions en matèria de política econòmica que està adoptant són la via “més difícil i més dura”, tot i que, al seu entendre, “també la més responsable” perquè creu que serà la que porti a la recuperació econòmica a mig termini.

Durant la sessió de control en el Congrés, el president ha insistit en què es necessari fer una política que corregeixi els desequilibris que han portat Espanya fins a la situació de recessió i atur en la qual es troba actualment. Per això, ha remarcat que és prioritari reduir el dèficit públic i fer reformes estructurals perquè en el cas contrari no es podrà tornar a crear ocupació.

D’aquesta manera ha respost a una pregunta del portaveu de la Izquierda Plural, Cayo Lara, que ha assegurat que les últimes mesures anunciades pel govern espanyol “probablement destruiran més de 200.000 llocs de treball”.

Al sortir del ple, Rajoy ha volgut subratllar que compren les protestes dels ciutadans però que el seu camí és l’únic possible.

El Punt Avui 
Dimecres, 18 de juliol del 2012

Crisis global, Empleo, Entidades financieras, Impuestos, Política, Tomaduras de pelo , , , , , ,

Leave a Reply