Home > Ayuntamientos, Cagadas, Generalitat, Tomaduras de pelo > ENTRE TODOS LA MATARON Y ELLA SE MURIÓ SOLA

ENTRE TODOS LA MATARON Y ELLA SE MURIÓ SOLA

July 12th, 2012

Hola a todos y a todas,
Despúes de un largo parentesis el Caganero Justiciero vuelve a publicar. Con la que esta cayendo no es dificil encontrar cagadas, pequeñas y grandes.

Para empezar lo haré  con la Generalitat de Catalunya, no sin antes matizar que si el Gobierno Central hubiese pagado la deuda que tiene con Catalunya a estas horas la situación catalana sería otra bien distinta.

El deute de la Generalitat amb els ajuntaments

La Generalitat centrifuga el seu deute envers els ajuntaments

 La Generalitat ha practicat una política de centrifugar el seu deute envers els ajuntaments catalans.

En aquest sentit, ha retardat de forma important el pagament dels deutes que tenia amb els ajuntaments –fent que els ajuntaments assumissin un dèficit que no els corresponia-, per una banda, i, per l’altre, de forma unilateral i, en ocasions, sense avís previ ha reduït de forma substancial les aportacions que feia al finançament de determinats serveis públics com llars d’infants, escoles de música, etc.

 El deute de la Generalitat amb els ajuntaments

En seu parlamentaria, el passat mes de gener de 2012, la Vicepresidenta del Govern de la Generalitat va reconèixer que la Generalitat devia als ajuntaments de Catalunya entorn de 759 milions d’euros. En aquell moment, va manifestar que el Govern no podia establir un calendari pel pagament del deute.

En les mateixes dates, el president de la Federació de Municipis de Catalunya, el socialista Manel Bustos, xifrava aquest deute entorn els 1.000 milions d’euros.

En la Comissió d’Afers Institucionals, de 2 de maig de 2012, la Vicepresidenta del Govern manifesta que el deute de la Generalitat de Catalunya a 31 de desembre de 2011 (corresponen a l’any 2011 o anteriors), actualitzades a 1 de març de 2012, amb els ajuntaments és el següent:

 

Ajuntaments

Consells Comarcals

Total

Barcelona

249

32

281

Tarragona

54

8

62

Lleida

42,5

17,2

59,7

Girona

30

32

62

TOTAL

375,5

89,2

464,7

En milions d’euros

 El conveni amb les Diputacions catalanes

 El passat 8 de març de 2012, la Generalitat signa un conveni amb les quatre diputacions catalanes pel qual:

-Les diputacions catalanes aporten un total de 211 milions d’euros per pagar una part d’aquest deute. El pagament als ajuntaments es fa efectiu abans del 20 d’abril de 2012. La Generalitat tornarà aquesta quantitat a les diputacions en tres terminis: 30 setembre de 2012 (30%); 30 d’octubre de 2012 (30%); 30 de novembre (40%).

-La Generalitat es compromet a pagar un total de 140 milions d’euros per satisfer aquest deute en el termini màxim de 31 de juny de 2012. La Vicepresidenta del Govern, en el Ple del Parlament el passat 13 de juny, es va comprometre a complir amb aquest termini.

-Als 11 municipis de major població de Catalunya, amb els diners aportats per les diputacions, només se’ls una part del deute amb un topall màxim de 5 milions d’euros per municipi (el topall de 5 milions s’aplica als municipis de la província de Barcelona). Quan es va signar el Conveni, informacions periodístiques xifraven aquest deute dels grans municipis en un total de 150 milions d’euros.

Aquestes aportacions sumen la quantitat de 351 milions d’euros, restant per satisfer un total de 113,7 milions d’euros.

La Vicepresidenta, en el Ple del Parlament el passat 13 de juny, no va donar resposta a:

 -quan es pagaria la resta del deute pendent.

-quin era el deute amb els municipis de major població.

-quin era el deute de la Generalitat amb els ajuntaments i consells comarcals en el 2012Altres administracions es comprometen més amb les necessitats financeres dels ajuntaments

 El Govern de l’Estat

 El Govern de l’Estat, a partir de finals del mes de maig, va posar a disposició dels ajuntaments catalans més de 638 milions d’euros per tal que paguessin als seus proveïdors, les seves factures, mesura que comprèn a 492 entitats locals i a més de 121.000 factures.

 Les diputacions catalanes

 Com ja hem expressat, les quatre diputacions catalanes amb l’aportació dels referits 211 milions d’euros.

 Conclusió

El Govern de la Generalitat s’està limitant a pagar el que deu als ajuntaments i als consells comarcals tard i malament. I sempre la culpa és dels altres.

Porten més de 16 mesos de Govern i ben poca cosa, per no dir res, ha canviat en el món local fruit de la seva gestió de Govern. Això, si, els municipis tenen més dificultats, i esperen alguna cosa més del Govern de la Generalitat.

Menys buscar culpables, i més solucions pels ajuntaments.

Argumentari 09

Diputat de referencia: Pere Calbó

9 de juliol de 2012

Como podeís ver este informe y conclusiones han estado presentados por el PP., habria que ver el informe de CIU, y de los otros partidos politicos, resuniendo que entre todos  LA HAN CAGADO.

Ayuntamientos, Cagadas, Generalitat, Tomaduras de pelo , , , , , , , , ,

0 responses to “ENTRE TODOS LA MATARON Y ELLA SE MURIÓ SOLA”

  1. roger vivier sale…

    El caganero justiciero » ENTRE TODOS LA MATARON Y ELLA SE MURIÓ SOLA…

Leave a Reply