Home > Barcelona, Corrupción, Generalitat, Sociedad > Un interventor de la Generalitat, implicat en el saqueig del Palau

Un interventor de la Generalitat, implicat en el saqueig del Palau

January 30th, 2010

És parella de Gemma Montull i es van pagar obres a casa amb diners de l’entitat

BarcelonaJ.M. FLORES/ M. PIULACHS 

El Departament d’Economia i Finances ha apartat del seu càrrec Enric Fernández, un funcionari del cos d’intervenció de la conselleria, per la seva presumpta implicació directa en el saqueig del Palau de la Música, Fernández és parella de la directora financera de la institució i imputada en el cas, Gemma Montull, amb qui compartia la propietat d’un pis que van reformar amb diners desviats del Palau. Les factures pugen a 97.000 euros. La Generalitat ha posat el cas en coneixement del jutjat.

La conselleria d’Economia va començar a investigar la relació del funcionari ara suspès amb el saqueig del Palau quan va tenir coneixement de la seva relació sentimental amb una de les principals imputades i directora financera de la institució, Gemma Montull. Enric Fernández i Gemma Montull es van conèixer precisament a través del Consorci del Palau de la Música, l’òrgan a través del qual les administracions públiques aporten diners a l’entitat. Durant alguns anys, Fernández va formar part de l’equip d’auditors dels comptes del consorci i, segons algunes fonts, fa temps que va ser apartat d’aquest equip quan ell mateix va comunicar als seus superiors que sortia amb Montull.

Fins ahir, el Departament d’Economia no va obtenir la prova del delicte que relaciona directament el seu funcionari amb el frau del Palau. I aquestes proves les va obtenir a través d’unes factures aportades des de la Fundació del Palau de la Música que demostren que Enric Fernández i Gemma Montull van pagar amb diners de la fundació factures per valor de 97.000 euros per obres de reforma en un pis de la seva propietat. L’immoble, situat a Teià, és un 80% propietat de Montull i el 20% restant, de Fernández. Aquestes factures descobertes a la fundació desmunten també la declaració de Gemma Montull davant del jutge Juli Solaz, a qui sempre va negar la seva implicació en el saqueig i va mantenir que era una simple comptable que complia ordres de Fèlix Millet i el seu pare, Jordi Montull.

Si es confirma aquesta apropiació indeguda, Gemma Montull copia una pràctica del seu pare i de Fèlix Millet, que ha quedat demostrat i ells mateixos han reconegut, de forma parcial, que de manera sistemàtica pagaven amb diners del Palau de la Música factures per obres i reformes a les seves cases particulars, a banda de viatges familiars.

El Departament d’Economia i Finances va decidir apartar ahir mateix Enric Fernández de les seves funcions, com també posar els fets en coneixement de l’autoritat judicial. A més, el mateix departament ha ordenat ampliar l’expedient informatiu obert contra el funcionari implicat per tal de determinar si poden derivar-se més responsabilitats que puguin fer necessària l’adopció d’altres mesures administratives.

Gemma Montull ja estava acusada pel jutge de diversos delictes, entre els quals el d’apropiació indeguda, tot i que fins ara no se sabia que prop de 100.000 euros van anar a parar directament a la seva butxaca i la del seu xicot, Enric Fernández. El frau econòmic al Palau de la Música, amb Fèlix Millet i Jordi Montull al capdavant, se xifra en total en més de 20 milions d’euros.

El Punt. cat
29-01-2010

Barcelona, Corrupción, Generalitat, Sociedad , , , , , ,

Leave a Reply