Home > Barcelona, Sanidad > Investiguen els metges d’urgències del Clínic

Investiguen els metges d’urgències del Clínic

November 4th, 2009

El jutge admet la querella de la família d’un home que va morir després de cinc hores sense ser atès
Mireia Rourera
El jutjat d’instrucció número 11 de Barcelona ha admès una querella contra tot el personal sanitari de l’Hospital Clínic de Barcelona que el 31 d’agost passat treballava entre la una del migdia i les set de la tarda al servei d’urgències.
El jutge haurà de determinar quina responsabilitat tenen en la mort d’un pacient que va patir una crisi cardíaca irreversible després d’estar cinc hores desatès en un dels passadissos del centre.

La víctima, C.P.F., un minusvàlid de 69 anys, va entrar a urgències del Clínic a un quart de dues del migdia del 31 d’agost, on va arribar en ambulància procedent de l’Hospital de Mataró amb símptomes d’insuficiència respiratòria. A dos quarts de set va morir davant la mirada atònita dels seus familiars, que no havien deixat de demanar al personal sanitari del centre que li fessin cas.
La víctima ja havia estat atesa al Clínic dos dies abans (amb els mateixos símptomes), per això en trobar-se malament a Mataró, on havia anat a passar el dia, els sanitaris d’aquest centre del Maresme després de fer-li unes proves pulmonars van decidir enviar-lo a l’hospital barceloní, que és el que tenia el seu historial mèdic.

“Estem molt contents perquè ens han admès totes les diligències que demanàvem i encara n’hi han afegit més”, va dir ahir Enric Soriano, advocat de la família de la víctima.

En l’acte judicial el jutge demana a l’Hospital Clínic que aporti totes les dades personals dels metges i infermeres que treballaven a urgències en el moment dels fets i també que es remeti al tribunal l’organigrama del servei d’urgències i els criteris d’atenció als pacients que estaven a l’espera de ser atesos aquell dia entre la una i les set de la tarda. El jutge vol saber qui era el responsable de prendre la decisió de l’ordre de visites i l’informe detallat que va fer el responsable del servei sobre el que va succeir en aquest cas.

Protocol d’actuació
El jutjat ha sol·licitat també al departament de Salut el protocol d’actuació que se segueix a les urgències dels centres sanitaris de Catalunya. “Creiem que en poques setmanes el jutjat tindrà totes aquestes dades i es podrà començar a interrogar tot el personal per determinar quines persones tenen responsabilitat en aquest cas i, en tot cas, quines han de quedar imputades”, va assegurar ahir l’advocat Soriano.

La família de la víctima pretén amb la seva querella que es depurin totes les responsabilitats perquè un cas similar no torni a passar mai més.

Avui.cat
4-11-2009

Barcelona, Sanidad , , , ,

Leave a Reply