Home > Corrupción, Política > Va pagar Millet el silenci dels partits?

Va pagar Millet el silenci dels partits?

October 3rd, 2009

Fèlix Millet
Les investigacions sobre l’escàndol de Fèlix Millet han revelat dades sobre transvasament de diners entre els ens que gestionaven i dirigien al Palau de la Música i organitzacions vinculades d’alguna manera amb partits polítics. Aquests partits, de la seva banda, no van detectar durant molts anys en cap moment el frau financer suposadament realitzat per Millet i els seus col·laboradors.

El funcionament de les fundacions està regulat per una legislació que no és molt clara, que té certes llacunes i que és susceptible de permetre o propiciar el transvasament de diners entre elles. Sembla que és el que, potser, ha estat passant en aquest assumpte. 

En el control sobre la gestió del Palau i de l’Orfeó Català estaven implicats pràcticament tots els partits. Per posar un exemple, en el consorci del Palau participen la Generalitat de Catalunya, l’administració central i l’Ajuntament de Barcelona.

En aquest apartat -el consorci- han participat o participen, per tant, representants dels partits que han governat i governen les Generalitat -CiU i el tripartit, és a dir, PSC, ERC i ICV-, els que han governat i governen a la administració central -PP i PSOE- i els que han dirigit l’Ajuntament de Barcelona aquests anys -bàsicament, el PSC-.

Les subvencions i partides de diners dirigides a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i la resta d’organismes que gestionen la institució han arribat des de diverses administracions, però cap d’elles ha estat capaç de controlar la utilització d’aquests recursos financers.

Ara s’estan rellevant dades que indiquen connexions financeres entre les entitats que dirigia Millet i algunes fundacions lligades a partits polítics. El mateix Millet va estar vinculat a la fundació Faes, del PP. A més, no sembla que els partits tinguin molt d’interès a aclarir l’assumpte, perquè al Parlament de Catalunya només PPC i Ciutadans van estar a favor que es creés una comissió d’investigació sobre el cas.

Publicat: e-Notícies
02 / 10 / 2009

Corrupción, Política , , , , ,

Leave a Reply