Home > Corrupción, Generalitat, Política, Sociedad > NO A L’HOTEL MILLET, ni gran ni petit

NO A L’HOTEL MILLET, ni gran ni petit

October 7th, 2009

MANIFEST

Què hi ha darrera de la construcció d’un l’hotel al costat del Palau de la Música Catalana?

De fa un any i mig, els veïns i veïnes deL Casc Antic i de tota la ciutat de Barcelona ens hem mobilitzat per tal d’aturar l’enderroc de les finques catalogades del carrer Amadeu Vives cantonada amb Sant Pere més Alt i la construcció en aquest espai d’un hotel promogut per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música.

Des que vàrem tenir coneixença d’aquest projecte d’hotel les veïnes i veïns de la Barcelona Vella ens hem preguntat: Quins interessos poden haver-hi darrera aquest projecte?

Un projecte que, sota l’excusa de la millora de l’entorn del Plau de la Música, havia començat intentant enderrocar una finca modernista, contemporània del mateix edifici del Palau i inclosa dins de l’àmbit de protecció que la UNESCO estableix a l’entorn dels recintes declarats Patrimoni de la Humanitat.
Un projecte que s’ha emmascarat darrera una pretesa millora de l’escola de la Salle i de la també pretesa revitalització del teixit comercial del carrer de Sant Pere més Alt, i que ha intentat modificar segons els seus interessos la mobilitat de la zona i el migrat sòl d’equipaments d’aquesta part de la ciutat.
Gràcies a la mobilització veïnal s’ha aturat un primer projecte, s’ha evitat l’enderroc de les finques catalogades i s’ha posat un cert aturador a les pretensions de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música. Però hi ha un segon projecte d’hotel a les envistes i les veïnes i veïns ens tornem a preguntar: Quins interessos hi ha darrera aquest projecte?
Un projecte que amaga unes opaques negociacions amb l’administració permutant la clau urbanística de les finques afectades, tot amanit amb el pretext que la importància del Palau i de l’Orfeó Català té per la ciutat i per la cultura catalana en general.
I vet aquí que aquesta setmana passada surt a la palestra que la policia judicial ha escorcollat les oficines de l’esmentada Fundació i que hi ha diligències judicials obertes ja que hi ha sospites d’apropiació indeguda de diners públics per part d’importants directius de la Fundació, derivats cap a interessos privats.
Com s’entèn que les tres administracions, Estat, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, pacten de nou amb el Sr.Fèlix Millet?

El Sr. Fèlix Millet és membre de l Institut Catalunya Futur (FAE catalana). Tots recordem el Cas de Renta Catalana als anys 70 i el Bankpyme i tants altres que surten cada dia als diaris.

Com s’entèn que els Germans de La Salle negocïn la millora de la seva Escola dintre el marc d’un procés especulatiu?

L’Escola i el barri perden part de l’espai dedicat a l’ensenyament ja que canvia la clau d’equipament educatiu a servei hoteler.

Davant d’aquesta situació, que ens referma en les sospites que aquest projecte no respon a cap necessitat econòmica de l’Orfeó català sinó a foscos interessos especulatius, fem una crida a la ciutadania perquè estigui alerta sobre els esdeveniments i en el seu moment prenguin postura sobre aquest afer i d’altres que afectin a la nostra ciutat.

Volem remarcar:

 • El reconeixament de la premsa en l’afer Millet.

 • L’ AVV del Casc Antic i Veïns en Defensa de Barcelona Vella van destapar l’operació especulativa que volia transformar el entorn del Palau de la Música. Tenim recollides 3500 firmes en contra de l’ hotel, així com s’han presentat al·legacions en les diferents fases del procés.

 • L’Associació de Veïns Casc Antic i Veïns en Defensa de Barcelona Vella varem fer una Assemblea informativa amb gran participació a l’espai Bonnemaison amb un clar NO al Hotel del Palau.

 • La Regidora del Districte proposa amb diners de la Fundació una pantomina de participació ciutadana. Els veïns podien parlar de tot menys de l’hotel. Com li ha sentat al ajuntament tot l’afer Millet? Ara sabem que la Fundació ja no era propietària en el moment del procés participatiu i ara entenem el perquè no es podia opinar de l’hotel: la famosa invariable: els edificis ja eren propietat d’Olivia Hotels.

 • L’Ajuntament ens confirma que va ser un error. Error que encara no s’ha rectificat als papers.

 • Ens solidaritzem amb el músics, corals i treballadors de la música que han sigut expoliats, maltractats i utilitzats com imatge encobridora de la perversa gestió del Sr. Millet.

Propostes:
que el Sr Millet i companyia han de tornar fins l’últim euro

 • no serveix que hagin pagat una quantitat per evitar la presó

 • demanem al jutge celeritat al dictar sentència sobre aquest procés

 • que les nostres Administracions (Ajuntament i Generalitat) abandonin el projecte de la modificació del MPGM i del PMU

 • que es doni a l’Orfeó Català i als músics tot el que s’ha robat durant tots aquests anys

 • Les dues Associacions del barri farem una gran Assemblea informativa on també s’informarà de tots els nous esdeveniments, així com informar de les noves al·legacions al Plan de Millora Urbana que ha presentat als Jutjats el nostre advocat

 • Posicionament dels Partits Polítics sobre l’operació urbanística de Modificació del Pla General Metropolità i del Pla de Millora Urbana que s’ha tirat endavant amb els seus vots

  NO A L’HOTEL MILLET, ni gran ni petit

  ELS FETS ENS VAN DONANT LA RAÓ

  Barcelona a 28 de setembre de 2009

 ASSOCIACIO DE VEÏNS DEL CASC ANTIC

VEÏNS EN DEFENSA DE LA BARCELONA VELLA

Enviat per aigua al coll

Corrupción, Generalitat, Política, Sociedad , , ,

Leave a Reply