Home > Barcelona, Generalitat > Filles i gendres de Millet i Montull, alts càrrecs del Palau

Filles i gendres de Millet i Montull, alts càrrecs del Palau

September 27th, 2009

Els familiars dels dos directius compartien un mínim de set empreses, gairebé totes del sector immobiliari

Marta Porter

Pel que fa al Palau, Clara Millet hi està contractada des de fa anys. És la cap del departament d’internacional, però actualment està de baixa (potser a l’espera que la nova direcció l’acomiadi). La seva germana Laila no hi ha treballat mai, oficialment. Però qui sí que ho fa és el seu marit, Ross Jackson, amb el qual es va casar al mateix Palau -la Clara també va fer-hi el convit nupcial- i que, un cop a la setmana va a donar-hi classes d’anglès als treballadors.

Pel que fa als Montull, la filla Gemma, fins fa una setmana adjunta a la direcció administrativa, és un dels noms que apareixen dins de la investigació judicial, però, a més, el seu marit, Enric Fernández, un assessor legal actualment en nòmina al departament d’Economia i Finances de la Generalitat, va ser qui va fer les auditories del Palau durant anys.

Per acabar-ho d’arreglar, Millet, al més tradicional estil patriarcal, i sempre secundat per Montull, va fundar i tancar nombroses empreses, moltes de les quals dedicades a la promoció immobiliària. Algunes d’aquestes, com ara Bonoima, apareixen a la confessió de Millet. Però una altra llarga llista de societats, que també van pagar incentius als exdirectius o als encarregats de fer informes inútils i que també estan sent investigades, no hi apareixen.

En la majoria d’aquestes -vegeu el quadre adjunt- hi figuren com a administradors Millet i Montull, però en d’altres apareixen en els càrrecs directius les seves respectives esposes, Marta Vallès i Mercedes Mir, i en els càrrecs intermedis els seus fills i gendres.

L’empresa on hi ha més implicacions familiars, Reimi Habitatges, va ser fundada per Millet amb Enric Reyna, expresident de la Fira de Bercelona, del FC Barcelona i actual propietari del grup Amrey, promotora immobiliària de Catalunya i Balears. Reyna és també vocal de la junta del patronat de la Fundació del Palau.

Font:  avui.cat

27/09/2009
Fèlix Millet deia, en la seva carta de confessió, que les filles i esposes (d’ell i de Montull) “no sabien absolutament res, es limitaven a seguir les nostres instruccions”. Malgrat l’intent de no implicar les seves respectives famílies, l’expresident del Palau de la Música i el seu col·laborador, l’exdirector administratiu Jordi Montull, van embolicar fins al moll de l’os les seves esposes, filles i gendres, i ho van fer a dues bandes. D’una, els van donar feina a la mateixa institució de la qual sostreien diners i, de l’altra, els van involucrar com a administradors, secretaris i diferents càrrecs en les múltiples empreses que van anar creant i tancant en els últims 20 anys.

Barcelona, Generalitat , , , , ,

Leave a Reply