Home > Generalitat, Política > Les fundacions dels partits han rebut 8 milions en cinc anys

Les fundacions dels partits han rebut 8 milions en cinc anys

November 24th, 2009

La Fundació més beneficiada ha estat la Rafael Campalans -vinculada al PSC- amb més de 3

Antoni Castells, amb Tura i Tresserras, en la presentació de les accions que pendrà el Govern per controlar les subvencions   

Tots els partits polítics catalans amb representació parlamentària tenen les seves pròpies fundacions amb les que realitzen diferents activitats com ara debats, anàlisi d’idees o estudis, i també posar en nómina a militants. Segons informa ‘Diari de Girona’, per finançar una part d’aquestes accions, les fundacions han rebut quasi vuit milions de diners públics els últims cinc anys: més de 4,6 milions d’euros pertanyen a l’Estat i 3,2 milions han sortit de la Generalitat. Els ajuts es reparteixen d’una manera més o menys proporcional segons la representació parlamentària de cada partit polític.La Fundació que ha sortit més beneficiada ha estat la Rafael Campalans -vinculada al PSC i presidida per Isidre Molas- amb un total de 3.207.782,8 euros. La segueix la Fundació Catalanista i DemòcrataTrias Fargas -vinculada a CDC i que té a Agustí Colomines com a màxim responsable- que des del 2005 ha rebut 1.739.058,5 euros. En tercer lloc, se situa la Josep Irla -la fundació d’ERC que presideix Joan Ridao que actualment és el portaveu del partit al Congrés- amb 1.371.053 euros. La Fundació Miquel Coll i Alentorn (Unió Democràtica) ha rebut 619.054,62 euros. La segueix la Fundació Nous Horitzons -d’ ICV i presidida actualment pel diputat Jaume Bosch- amb 544.975,35 euros.

La següent entitat més subvencionada ha estat la filial catalana de la Fundación para el Estudio y Análisis y los Estudios Sociales (FAES), del PP, que en els últims 5 anys ha rebut 356.781,99 euros. Aquesta entitat només rep les subvencions que atorga la Generalitat. Les del Govern Central van a parar directament a la FAES estatal, fundada el 1989 i que actualment està dirigida per l’expresident José Maria Aznar. La Fundació l’Alternativa -vinculada a Esquerra Unida i Alternativa- ha rebut 61.539,55 euros. Tanca la llista l’Egara-Civitas (Ciutadans) que des de la seva creació el 2007 ha rebut 50.473 euros.

e-notícies.com
23-11-2009

Generalitat, Política , , , , , ,

Leave a Reply